Rahandusministeerium on ette valmistanud ja kooskõlastamiseks välja saatnud Vabariigi Valitsuse määruse muutmise eelnõu, mille kohaselt oleks alates 1. jaanuarist 2009 töötaja isikliku sõiduauto töösõitudeks kasutamise eest makstava hüvitise maksuvaba piirmäär senise 2000 krooni asemel 4000 krooni kuus.

See piirmäär rakendub aga ainult siis, kui töötaja peab oma töösõitude kohta arvestust, märkides ära iga sõidu kuupäeva, sõidu eesmärgi, spidomeetri kaugusmõõdiku alg- ja lõppnäidud. Hüvitist saab sel juhul maksta 4 krooni iga töösõidu kilomeetri eest, seega kuus maksimaalselt 1000 kilomeetri ulatuses senise 500 km asemel.

Kui töösõitude arvestust ei peeta, on maksuvaba hüvitise piirmäär jätkuvalt 1000 krooni kuus.

Eelnõu ja seletuskirjaga saab tutvuda siin
(http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_ELEHT=238159&did=238152&kkring=238159&ver=&nr=1).

EML arvates on vajalik tõsta ka maksuvaba hüvitise piirmäära juhtudel, mil töösõitude arvestust ei peeta. Seevastu juhul, kui arvestust peetakse, tuleks maksuvaba piirmäär sootuks kaotada, sest pole mingit mõistlikku põhjust maksustada erisoodustusena tööga seotud kulusid.

Samuti tuleks EML arvates täpsemalt reguleerida maksuvaba hüvitise maksmise võimalusi nendeks puhkudeks, mil töötaja kasutab töö tegemisel muud isiklikku sõidukit, näiteks veoautot, kaubabussi, mootorratast või veesõidukit.