Üle­tun­nid, ala­ti­ne kät­te­saa­da­vus, tii­mi oo­tu­sed, ju­ha­tu­se sur­ve – kõige suu­re­ma ris­ki­te­gu­ri­ga lä­bipõle­missünd­roo­mi hai­ges­tu­jad on üle­mu­sed.

Ju­hid, kes tee­vad ko­gu oma töö et­tevõttes, tun­ne­vad nä­da­lalõpus, et on täie­li­kult kur­na­tud, lau­sa hai­ged. Sel­le tõeni jõudis pro­fes­sor Tom Red­man Dur­ham Bu­si­ness Sc­hoo­list. Kes vee­dab osa töönä­da­last ko­du­kon­to­ris, sääs­tab oma ter­vist – lä­bipõle­mi­soht vä­he­neb 48 prot­sen­dilt kol­me­ni.

Põhjus­te­na on loet­le­tud järg­mist: lan­geb ära fir­ma­si­se­ne gru­pi­sur­ve, paind­lik töö­ta­mi­ne lu­bab pa­re­mat ta­sa­kaa­lu töö ja pe­ree­lu va­hel ning ta­ju­tak­se vas­tu­tust en­da ees, mil­le­ga kas­vab ra­hu­lo­lu.

Nen­de ee­lis­te nau­ti­mi­seks peab aga ko­dus töö­ta­mi­ne ole­ma et­tevõttes sel­gelt tun­nus­ta­tud. Ini­me­sed, kes har­ras­ta­vad sel­list töö­ta­mist il­ma suu­na­va ees­ku­ju­ta töö­pos­til, kan­na­ta­vad sa­ge­da­mi­ni lä­bipõle­mi­se all – süda­me­tun­nis­tus­pii­nad te­ki­ta­vad st­res­si.

www.vital.de