Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu, mis reguleerib töölähetuse kulude hüvitiste maksmist, sätestab välislähetuse päevaraha piirmäärad ning nende maksmise korra.

Eelnõu algatamine on tingitud uue töölepingu seaduse jõustumisest 1. juulil 2009. Uue määruse koostamisel on valdavalt üle võetud praegu kehtiva valitsuse määruse põhimõtteid, mida on tehniliselt korrastatud.

Sisuline erinevus puudutab riigisisest lähetust, kuna uue töölepingu seaduse kohaselt pole tööandjal enam kohustust maksta selle eest päevaraha. Lisaks on eelnõust välja jäetud majutuskulude miinimummäärad ning piirang nn muudele kuludele, mis olid välislähetuse puhul maksuvabad vaid 35 protsendi ulatuses päevaraha summast.

Nimetatud määrusega seonduvalt saatis rahandusministeerium kooskõlastusringile ka teise määruse eelnõu, mis puudutab teenistuslähetuse kulude hüvitamise ja päevaraha maksmise korda. Teenistuslähetusi reguleerivasse korda tehakse töölähetustega sarnased päevaraha ja lähetuskulusid puudutavad muudatused.

Eelnõude koostamisel tehti koostööd Sotsiaalministeeriumiga, Ametiühingute Keskliiduga, Tööandjate Keskliiduga, Teenistujate Ametiliitude Keskorganisatsiooniga ja Kaubandus-Tööstuskojaga.

Töölähetuste määruse eenõu: http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=254551
Teenistuslähetuse määruse eelnõu: http://eoigus.just.ee/?act=10&subact=1&ESILEHT_W=254541


Lugupidamisega

Annika Vilu
Rahandusministeerium
Avalike suhete osakond
tel 611 3491
gsm 50 19602
e-post: See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.