Kuna aastaks 2040 on pea pool Eesti rahvastikust ja ka tööealistest üle 50-aastased, on viimane aeg mõelda sotsiaalpoliitikas aktiivsena vananemise teemale.

Euroopa riikide seas on vanemaealiste tööhõive ja ühiskondliku aktiivsuse esiotsas Rootsi, Taani ja Holland, Eesti asub 12. kohal, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Eesti probleemiks on vanemaealiste madal osalus ühiskondlikus elus. Suurim väljakutse aga inimeste tervena elatud aastate pikendamine ja sarnaselt teiste Euroopa riikidega ealise diskrimineerimise vastu võitlemine, arvab Sheffieldi ülikooli professor Alan Walker.

"65-aastaseid Eesti naisi ootab ees veel kaks tervena elatud aastat, aga kõigest teisel pool Läänemerd saavad sama vanad Taani naised tervena elatud elu nautida veel 14 aastat. Kaks aastat ja 14 aastat. Väljakutse kogu Euroopale ja ka teie valitsusele on see, kuidas tõsta eluiga ja tervena elatud eluiga meestel ja naistel Eestis nii, et see jõuaks teistele Euroopa riikidele järele," lausus Sheffieldi ülikooli sotsiaalpoliitika professor Alan Walker.