Kaja Koovit

Firma, kus organisatsioonikultuur võimaldab vanuselist tõrjumist, on väheperspektiivne, kannab suuri kahjusid, nende kasum väheneb ning nad võivad turult välja langeda oma paindumatuse ja vähese sallivuse tõttu, ütles Eesti avatud ühiskonna instituudi sotsioloogiliste uuringute osakonna juhataja Iris Pettai.

„Firma, kes võtab tööle ainult nooremaid mehi ehk n-ö eliittööjõudu, peab neile ka rohkem palka maksma. Nende tooted lähevad seetõttu kallimaks ning tarbija peab selle kinni maksma“, rääkis Pettai, lisades, et tulemus võib seejuures olla sama, kui seda tööd oleksid teinud odavamalt vanuseliselt tõrjutud inimesed (näiteks 45+ naised).

Sel nädalal tutvustati Eesti avatud ühiskonna instituudi uuringu tulemusi, millest selgus, et üle 50-aastaste inimeste tööturul kehvemini kohtlemist peetakse loomulikuks ja paratamatuks ning isegi eeldatakse, et vanemate töötajatega peabki niimoodi käituma, sest nad peavad oma koha tööturul noorematele loovutama. Ärileht kirjutas sellest pikemalt siin http://arileht.delfi.ee/news/uudised/ule-50-aastaste-inimeste-tooturul-kehvemini-kohtlemist-peetakse-loomulikuks-ja-paratamatuks?id=81506769.

Artikkel jätkub, edasi loe arileht.delfi.ee