Tööandjate Keskliit tunnustab riigikogu rahanduskomisjoni eilset otsust tõsta järgmisel aastal sotsiaalmaksu maksmise aluseks olevat miinimummäära 2000 kroonile kuus.

«Tunnustame tõsiselt rahanduskomisjoni riigimehelikku otsust, mis teeb võimalikuks palgakokkulepped meditsiinisektoris ning tänu haigekassa eelarve kasvule lühendab ravijärjekordasid,» ütles Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi.

«Eelnõu vastuvõtmisel oleme koheselt valmis jätkama alampalga läbirääkimisi ning kinnitama haigekassa järgmise aasta eelarve,» lisas Veskimägi.

Tööandjate Keskliit on korduvalt rõhutanud vajadust tõsta sotsiaalmaksu kuumäära kiiremas tempos ja saatnud sellekohaseid pöördumisi koos partneritega nii valitsusele kui riigikogu komisjonidele.

Algselt riigikogusse saadetud sotsiaalministeeriumi poolt ettevalmistatud eelnõu nägi ette tõsta sotsiaalmaksu miinimummäära järgmisel aastal ainult 100 krooni. 2006. aastal tõusis kuumäär 700 kroonilt 1400 kroonile.

Tööandjate Keskliidu nõue oli tõsta sotsiaalmaksu tasumise aluseks olevat minimaalset kuumäära kiiremas tempos ja ühtlustada see eelmise aasta alampalgaga hiljemalt 2008. aastaks.

Tööandjate seisukohta sotsiaalmaksu miinimummäära tõstmise osas on toetanud ka Eesti Ametiühingute Keskliit ja Kaubandus-Tööstuskoda.