Eesti Haigekassa Viru osakonna andmetel on haiguslehtede arvestamise järjekord kaks nädalat ehk 14 kalendripäeva.

Isegi vigased või puudulike andmetega lehed on makstud välja õige aja piires (30 kalendripäeva jooksul), kinnitas Eesti Haigekassa avalike suhete osakonna kommunikatsioonispetsialist Kristi Põder.

“Inimestel tekib aga segadus hoopis seetõttu, et nad viivad oma haiguslehe tööandjale ja hakkavad arvestama 30 kalendripäeva hetkest, kui nad haiguslehe ära andsid,” selgitas Põder asjaolu, millest inimestel tekib arvamine, nagu oleks viimasel ajal esinenud viivitusi haigusraha kättesaamisega haigekassast.

Põdra sõnul aga ei edasta tööandjad haiguslehti alati õigel ajal ning periood, 30 kalendripäeva, saabki inimeste endi arvestuse järgi täis, aga haigusraha ei ole ikka veel tulnud.

“Kuid haigekassa maksab hüvitise välja 30 kalendripäeva jooksul, alates nõuetekohaselt vormistatud dokumentide laekumisest haigekassasse. Seega palume, et inimesed küsiksid oma tööandjalt täpselt, millal nende haigusleht haigekassale saadeti,” lausus kommunikatsioonispetsialist.

Seega, kui haigusleht on haigekassa andmebaasi sisestatud, siis on haigekassa kohustatud alates sellest päevast 30 kalendripäeva jooksul hüvitised välja maksma.

Siiski nentis kommunikatsioonispetsialist Põder, et kevadtalvisel perioodil on viirushaigustesse haigestumiste arv palju suurem kui suvisel ajal, mil inimesed on harjunud oma hüvitisi saama mõne päeva jooksul. Nii võib ka õigel ajal edastatud haiguslehe puhul haigusraha saamiseks kuluda rohkem kui mõni päev. (VT)