Virge Lahe

Rahandusministeeriumi asekantsler Veiko Tali ütles, et seitsmekuuline täielik sissemaksete peatmine teise pensionsambasse tähendab ajutiselt 2protsendist palgalisa alates 1. juunist kuni aasta lõpuni.

"Seitse kuud on kõigile vahepeatus," rääkis Tali sellest, et alates 1. juunist kuni selle aasta lõpuni peatatakse nii teise sambaga liitunute kui ka riigi sissemaksed, mis tähendab, et vabanevad 2 protsenti lisanduvad palgale. "Inimesed, võtke rahulikult!" soovitas Tali.

Ministeeriumi kindlustuspoliitika osakonna juhataja Siiri Tõniste põhjendas otsust sellega, et maksete jätkamise avalduste süsteemi ei jõuta enne üles ehitada. "Tehniline köögipool on päris muljetavaldav," nentis ta.

Sissemaksete jätkamise avaldusi saab sel nädalal riigikokku jõudva eelnõu järgi tegema hakata kas pangas või Eesti väärtpaberite keskregistris oktoobris-novembris. Need, kes soovivad sarnaselt riigiga sissemaksed teise sambasse peatada, selleks avaldust tegema ei pea. Ministeerium prognoosib, et 25% senistest liitujatest jätkab sissemakseid, kus 2% on inimese osa ja riik midagi ei lisa. "Väga tõenäoliselt jääb see allapoole," uskus Tali.

Kogu artiklit saab lugeda Äripäevast aadressilt
http://www.aripaev.ee/4292/uud_uudidx_429202.html
(originaalartikli viitelt).