Jäin pärast lapse sündi lapsehoolduspuhkusele. 1 kuu hiljem vormistati mind töölepingu alusel osalise ajaga tööle samasse asutusse. Osalise ajaga töötasin 1 a ja 7 k. Pärast seda lõpetati lapsehoolduspuhkus ja vormistati mind tööle täistööajaga. Kas mul on õigus saada korralist puhkust?

Vastab jurist Helve Toomla

Põhimõtteliselt ei tohiks sellist olukorda tekkida, ei saa ju ühe ja sama töölepingulise suhte korral olla korraga tööl (olgugi osalise tööajaga) ja puhkusel. Pärast ühekuulist lapsehoolduspuhkuse kasutamist osalise tööajaga tööle asumisel tulnuks lapsehoolduspuhkus lõpetada. Tööle tulekuga seda sisuliselt ka tehti, tööandja peaks oma dokumentides selle kas või tagantjärele vormistama. Osalise tööajaga töötamine ei vähenda puhkuse pikkust, seda saab sama palju kui täistööajaga töötamise korral. Küsija 1,7 aastat tuleb arvata puhkuse õigust andva aja hulka.

Osalise tööajaga töötamine ei vähenda puhkuse pikkust, seda saab sama palju kui täistööajaga töötamise korral. Küsija 1,7 aastat tuleb arvata puhkuse õigust andva aja hulka.