Läksin paar kuud tagasi tööle ja sõlmisin juhatajaga töölepingu. See on minu esimene töökoht pärast kooli lõpetamist, nii et lepingu sõlmimisel ei osanud kõigele tähelepanu pöörata. Nüüd, kui tahtsin ka oma suvepuhkuse aja kirja panna, öeldi mulle, et mina puhkusele ei pääse, kuna mul on sõlmitud selline tööleping. Mida ma lepingu sõlmimisel valesti tegin? Milline tööleping annab õiguse kord aastas ka puhata, küsib Maalehe lugeja.

Enne tööle asumist tuleb korralikult läbi kaaluda, milline töö ja töötingimused paremini sobivad. Tööle minekul on väga tähtis teada oma tööandjat ja tema usaldusväärsust. Eelkõige tähendab see, et tööandja peab kinni kokkulepetest, tal ei ole probleeme töötasu ja maksete maksmisega ning ta hoolitseb töötajate arendamise ja koolitamise eest. Enne tööle asumist ja töölepingu sõlmimist on võimalik kontrollida ettevõtte tausta näiteks e-äriregistrist või E- Krediidiinfo kodulehelt.

Tööd tehakse reeglina töölepingu alusel, kuid selleks võib sõlmida ka töövõtulepingu või käsunduslepingu.

Edasi loe: https://maaleht.delfi.ee/artikkel/120271728/lugeja-kusib-ulemus-ei-luba-suvel-puhkusele-minna-kas-tegin-lepingu-solmimisel-midagi-valesti