Töötaja küsib: «Tööandjal on kombeks küsida abi kontoris olijatelt asjadega, mis ei lange konkreetselt ühegi töötaja vastutusalasse. Näiteks pöördutakse pidevalt meessoost töötajate poole, kui on vaja saabuvat kaupa vastu võtta ja ära paigutada. Kui väljendasin, et see segab minu töö tegemist ja küsisin, et miks tööandja pöördub alati meessoost alluvate poole, vastas ta, et kuna tegemist on meestetööga ja naissoost konsultandid aitavad muude nendele kohaste ülesannetega, näiteks kastavad kontoris lilli. Kas see on normaalne?»

Vastab tööinspektsiooni juhtiv nõustamisjurist Jaana Vaus Madureira Silva:

Milliseid ülesandeid või korraldusi töötaja peab konkreetse töösuhte raames täitma, oleneb eelkõige sellest, millised on kokkulepitud tööülesanded. Samas kõiki tööga seonduvaid ülesandeid ei saa töölepingus ega ametijuhendis kirjeldada, seega tuleb arvestada, et täita tuleb ka korraldusi, mis on tööga mõistlikus seoses ja mille täitmine on mõistlikult eeldatav (tööiseloomust tulenevaid ülesandeid)..

Edasi loe: https://majandus.postimees.ee/8010418/lugeja-kusib-kas-vaikeste-lisaulesannete-jagamine-stereotuupide-alusel-on-diskrimineerimine